Ieri am gustat corcoduşele în sare, puse după reţeta de la Ierburi uitate.
Au o aromă plăcută de fruct.
Pentru că le-am pus spre finalul lui iulie, apucaseră să se coacă un pic. Dacă repet reţeta la anul, va trebui să o fac mai din timp.
Acum le-am pus în apă rece, pe care o schimb din când în când, să le mai desărez.
E o experienţă interesantă...
Acum trebuie să găsesc şi reţete la care să le folosesc.
Nu arata rau, dar nu-mi pot inchipui gustul ...
RăspundețiȘtergereAr fi arătat mai bine, dar când le-am pus, vara târziu, erau cam coapte. Ar fi trebuit să fie mai verzi.
ȘtergereGustul e fructat, interesant. Dar sunt prea sărate. Le-am tot ţinut în apă, cu felie de pâine, cu cartof, dar în zadar.
Aşa că, dacă nu există nici o tehnică de scos sarea din ele, nu mai repet experienţa.
nu am sărat corcoduşe - sunt curioasă cum le vei folosi mai departe !
RăspundețiȘtergeremult succes ! pupic şi weekend cât mai plăcut !
Am mâncat din ele câteva, într-o dimineaţă, la micul dejun, cu ouă fierte.
ȘtergereO să mai caut şi alte metode de conservare. În sare, ies totuşi prea sărate.
În articolul de pe Ierburi uitate, se povestea că ies la fel de sărate ca măslinele. Dar ale mele au ieşit mai sărate decât măslinele sărate. :)
Corcodușe în oțet excelente fără sare
RăspundețiȘtergere