Reţeta este extrem de simplă: cantităţi egale de ardei (iute şi kapia, în proporţii dictate de gust), zahăr şi oţet.
Mai întâi se fierb zahărul şi oţetul, cam 20-30 de minute, apoi se adaugă ardeii mărunţiţi. Se fierbe totul încă 20-30 de minute.
Am pus dulceaţa în borcane sterilizate în prealabil.
Dintr-un litru de oţet, un kilogram de zahăr şi un kilogram de ardei (în amestec, după gustul nostru: kapia plus câţiva ardei iuţi care nu ştiu ce soi sunt şi câţiva cherry bomb de la noi din grădină) au rezultat patru borcane a 400 de grame, plus o cană de dulceaţă de ardei iute (pe ultima am pus-o la bătaie, de încercare, în seara asta, la un grătar de pui - mie, care mănânc destul de iute, dar nu excesiv, mi-a plăcut).
|
Ardei iute cherry bomb de la mine din grădină, producţia mea |
|
Amestecul de ardei, mărunţit cu maşina de tocat electrică, în doi timpi şi trei mişcări |
|
Cerul şi salcia oglindite în oţet cu zahăr :) |
|
Dulceaţa de ardei iute, la final |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu