miercuri, 16 august 2017

Bulion

Anul ăsta am făcut bulion exclusiv din roşiile mele.
Au ieşit 18 borcane de 800 ml.
Tot din roşiile mele, am pus cherry la borcan, în suc propriu, acum vreo 2-3 săptămâni. Bine sterilizate şi puse pentru iarnă, 14 borcane mari.
În ciuda vicisitudinilor acestei veri, cu ajutorul maceratelor şi al altor soluţii bio, recolta a fost mulţumitoare.
Au mai rămas roşii de salate. Şi vin din urmă gogonele, suficiente.

Azi, cu ocazia bulionului, am mai selectat seminţe de la cele mai bune roşii: inimă de bou, soiul românesc de dinainte de revoluţie, prunişoare roşii şi roz, cherry roşii clasice.
(Seminţe de violet jasper şi blue OSU am oprit deja. Şi din celelalte - de genul inimă de bou etc. - am mai oprit, dar parcă nu suficiente.)


4 comentarii:

  1. O imagine care te incarca cu sanatate numai cand o privesti ! :)
    Sa-l consumati cu placere, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumiri!
      Am cam devenit dependentă de focul de tabără pe care să se facă ceva... indiferent ce: un gem, ciuperci pe jar, o zacuscă, o salată lipovenească de dovlecei... ceva acolo... :)

      Ștergere
  2. felicitări pentru fotografie !
    nu am făcut bulion, ţinem roşiile doar pentru salate ! numai dacă văd că ai făcut focul şi deja mi se face prea cald !
    felicitări pentru bulion !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc foarte mult!
      Eu m-am cam înroşit de căldură lângă foc. Dar a fost plăcut. :)

      Ștergere