joi, 18 iulie 2024

Căpriță

I-am tot dat târcoale, fără prea mult curaj. Ieri, ca un făcut, îmi ies în cale pe FB diverse rețete - sub denumirea, mai încurajatoare, de spanac sălbatic.

Am hotărât pentru dimineața asta un pesto. M-am gândit: noaptea e un sfetnic bun!
Și chiar este. Că, în nocturnă, mi-a trecut prin minte că porcii și găinile apreciază nespus căprița (la fel cum apreciază și iarba-grasă, zisă și grășiță - pe care deja am pus-o în salată de nenumărate ori). Deci, dimineață, am făcut pesto și am mâncat pe pâine.

La ora asta mă simt foarte bine, vioaie și dornică de noi descoperiri în foraging. :)

Căprița din bătătură

În mojar: un pumn de căpriță, câteva alune, sare, ulei de măsline, cheddar ras
(fără usturoi, deocamdată)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu