Îmi pare rău, pentru că toţi sunt plini de smochine.
Poate la anul îşi vor reveni mai rapid după iernat şi vor demara mai rapid creşterea.
Sunt la soare, au (avut) lumină şi căldură pe tot parcursul zilei.
Unii spun că smochinii lor au fructificat în două serii până acum, în vara asta (cred că în zona Constanţa).
Poate că ar trebui să iau un soi mai timpuriu? Vedem...
Curând, va trebui să-i pregătesc pentru gerul iernii.
Slabe speranţe să se coacă vreo smochină.
(Poate încerc un gem de smochine necoapte...)
Da, ceva nu i-a priit, deoarece acum trebuiau sa fie maro si bune de mancat. Eu am avut unul pus intr-un loc nedemn de el, nu a fructificat, l-am mutat dupa cativa ani de asteptare, undeva in soare si a inceput sa se dezvolte frumos si sa rodeasca. Iarna il acopeream...pana iarna anului trecut, iarna in care am omis sa il infasor..In primavara, un lastar s-a uscat, insa restul a fructificat mai mult decat in anii in care l-am oblojit de ger :) :) L-am mai si inmultit, iar acum am unul mai mare si doi mai mici.
RăspundețiȘtergereEu mă pregătesc acum să-l îmbrac de iarnă, cu speranţa că la anul porneşte mai devreme şi fructele apucă să se coacă.
ȘtergereMă tot gândesc că poate faptul că-s aşa de tineri o fi cauza.
Mă uitam mai devreme la un film pe youtube unde o tipă specialistă în domeniu spunea că de regulă fructifică în al treilea an, dar se întâmplă şi în al doilea.
La anul fiind al treilea an, am speranţe mari. :)
Neaparat sa faci o dulceata de smochine verzi. Uite cum se face : http://mamastaverna.com/baby-fig-spoon-sweet-sikalaki-gliko/
RăspundețiȘtergereSunt hotărâtă să încerc!
ȘtergereLe mai las un pic, încă nu e pericol de îngheţ, apoi le adun.
Da'le-ai gustat?? Au vrun gust? Dulci? Acre? Fără nici un dumnezeu??sanda...
RăspundețiȘtergereSanda, am gustat una crudă, dar a fost de nemestecat. E ca un cauciuc tare, fără gust.
ȘtergereDar azi am descoperit la baza unuia dintre ei o smochină pe care o bănuiesc coaptă. E gălbuie şi moale. Îl aştept pe soţul meu vineri seară, să o gustăm împreună. :)