miercuri, 4 octombrie 2017

Faisons le point, pour aller plus loin!

- Roşiile cherry continuă să se coacă. Salutar, adică ne salvează de la lipsa roşiilor. Celelalte soiuri de-abia mai produc câte ceva. Dar cherry sunt puzderie!
- Ieri şi azi am curăţat o părticică din grădină. Tot fac planuri pentru straturi înălţate. Experimental şi până o să am ajutor la partea de tâmplărie, am făcut un mic strat mărginit cu ţiglă veche, şi cărare de 'ţiglă spartă cu ciocanul, în jurul lui.
- Am curăţat rondul de izmă, l-am delimitat cu pietre.
- Busuiocul roşu e superb!
- Am adunat dovlecii - o mulţime de hokkaido (uchiki kuri) şi unul singur Howden.

8 comentarii:

 1. Ohoho!! Ce munca ai depus! Cred ca este un pic mai greu de mers pe ele, acum, insa se vor tasa cu timpul. Pui ceva in strat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vasi, chiar mi-am rupt mâinile! Şi nu a ieşit chiar cum era în mintea mea, dar cu timpul o să mă pricep mai bine.
   Da, pe cărare nu se merge ca pe trotuar, dar sper, cum zici şi tu, să se taseze. Aşa am păţit şi cu piatra pe care am cumpărat-o, pentru curtea din spate - la început era destul de colţuroasă, dar cu timpul s-a aşezat.

   Da, în strat vreau să pun praz, arpagic, usturoi, salată verde, măcriş şi câteva seminţe de varză, de experiment.

   Ștergere
  2. Am inceput si eu cu un start cu usturoi, ceapa, salata rosie si spanac, iar acum ma duc sa insamantez unul cu craite, pentru ingrasamant verde. Mi-as dori si unul cu mazare, insa trebuie sa imi pregatesc o solutie pentru acoperire si as tinde catre strat bun de frunze uscate.

   Ștergere
  3. Frunzele sunt minunate. Eu deocamdată nu am. Văd că se ţin bine de pomi. :)

   Bună idee mi-ai dat cu spanacul. Pun pe listă seminţele. Că Tudor are misiunea să-mi găsească seminţe de varză, să mi le aducă mâine.

   Eu am doar un strat pregătit. Poate mai fac în weekend unul.

   Cu varza kale şi cea mov m-am gândit că poate mă lipesc de la tine. :) (Îţi scriu imediat.) Astea se pot pune tot acum sau în primăvară?

   Ștergere
  4. Poti incerca si acum, eu, deobicei fac rasaduri, primavara devreme, insa cred ca am sa incerc si eu din toamna.Frunzele uscate le iau de pe drumul catre serviciu, am paduri in zona :)

   Ștergere
  5. Vasi, ce de avantaje că stai într-o zonă aşa frumoasă, cu pomi.

   Încerc şi eu de-acum, din toamnă. Nu mă pot abţine, sunt prea efervescentă. :)

   Ștergere
 2. Ce frumos e stratul ! De dovleci, nu mai zic, sunt o splendoare. O sa ai materie prima pentru o multime de retete, Bravo !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc mult, Dani, pentru încurajare.

   Da, am dovleci să-ncerc tot felul de reţete.
   După prăjitură, am făcut un fel de chiftele indiene (kadoo tikki). Sunt incredibil de bune! Nu am mai mâncat niciodată până acum.
   https://bucatarieindiana.wordpress.com/2012/12/20/kadoo-tikki-crochete-din-dovleac/

   Ștergere