După ce l-am strecurat, mi-a rămas o cantitate măricică de vișine. Le-am dat în fiert, le-am mai lăsat 5 minute pe foc. Am testat consistența pe o farfurioară, la răcit.
Mi-au ieșit 3 borcane mari (800 g) de gem, bun pentru clătite sau pentru linzer (umplutura clasică e gemul de coacăze sau zmeură - dar, deși o fi un sacrilegiu, eu zic că și vișinele merg, sunt acrișoare).
Mi-au ieșit 3 borcane mari (800 g) de gem, bun pentru clătite sau pentru linzer (umplutura clasică e gemul de coacăze sau zmeură - dar, deși o fi un sacrilegiu, eu zic că și vișinele merg, sunt acrișoare).
fix asa fac si eu :) doar ca bag blenderul in fructele ramase de la siropul la rece, pun 500 gr de zahar la kg de fructe, adaug apa ochiometric si le fierb pana ma plictisisesc (adica repede). iese fix o pasta geniala la clatite, tarte, buna peste budinci sau inghetata.
RăspundețiȘtergereDa, clar că toată cantitatea aia de pulpă rămasă trebuie folosită la ceva.
RăspundețiȘtergereIeri, pe seară, am făcut un Linzer, a ieșit bunicel și aproape frumos (era mult mai bine dacă aveam un unt bun - am avut unul Kaufland, cu doar 65% grăsime; și nu am avut nici fulgi de migdale sau alune de pădure).