luni, 6 iunie 2022

Fructe de sezon

În weekend, am cules vișinii și cireșii din livadă (vișinele de la poartă încă nu s-au copt, și sunt rezervate pentru vișinată).

Cireșele sunt cărnoase și dulci, le-am oprit să le mâncăm ca atare.

Vișinele sunt zemoase și gustoase - dar nu mai fac dulceață și compot, de care încă mai avem în cămară. Așa că am pus 7 borcane de 800 g de vișine crude în suc propriu pentru prăjituri, iar din restul, puțin peste 2 kg (cântărite fără sâmburi) vor deveni sirop (de băut cu apă minerală, cum își cumpără T).

*
Azi am adunat și mazăre mangetout - e foarte gustoasă.
Sotată, fără nimic altceva decât sare.
Nu am o producție uriașă anul ăsta - cred că o să mai adun de două ori, cam pentru două porții.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu