miercuri, 20 august 2014

Prima recoltă de seminţe

Roșiile (cele care au mai rămas) s-au copt. Așa că am început să recoltez semințe pentru anul viitor.
Deocamdată, m-am ocupat de următoarele soiuri.
Din păcate, ultimele două soiuri nu mai știu cum se numesc. Mă puteți ajuta?

Cherry roşii, clasice

Cherry galbene în formă de pară, Perun

Roșie-gogoșar

???

???

8 comentarii:

  1. Felicitări. Cred mie astea din ultima fotografie mi-ar părea cele mai gustoase. Oricum toate par delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar fi greu să fac un clasament după gust, Marta. Toate mi se par delicioase. Doar unele, pe care nu le-am fotografiat încă, mari și galbene, sunt un pic prea zemoase pentru gustul meu, iar zeama pe care o lasă în farfuria de salată parcă nu e chiar așa de bogată în savori.
      În fine, o salată făcută din mai multe soiuri e o frumusețe!
      Ultimele sunt foarte, foarte frumoase. În lumina soarelui, dungile de pe ele par verde-galben-auriu-metalizat. :)

      Ștergere
  2. Si eu adun seminte :) Penultima seamana cu Ananas, dar e greu de spus daca e chiar ea. Ultima nu cumva e Black Zebra ? Nu ti-ai notat undeva soiurile semanate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dani, nu mi-am notat decât pe firele puse în grădină, iar notițele s-au șters la ploi, deși eu am crezut că le-am protejat.
      M-am uitat acum pe net, Black Zebra par rotunde. Astea ale mele sunt ovale. Altfel, seamănă foarte bine. Dacă există Black Zebra și rotunde, și ovale, atunci asta s-ar putea să fie.
      Penultima cred că nu e Ananas, pentru că, tot așa, m-am uitat pe net, iar în interior, când tai roșia, nu seamănă cu ce am găsit pe net. Mai cercetez...

      Ștergere
  3. Daca e ananas are si un usor gust de ananas. Daca e mai acrisoara e Vechea Germanie. Inclin spre varianta a doua, pentru ca ananasul bate mai mult spre galben-portocaliu, nu se face asa rosie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulia, nu e nici Vechea Germanie, dar ideea ta m-a ajutat să găsesc totuși răspunsul. Căutând pe net, am dat de blogul Mihaelei, de la care chiar am niște semințe de tomate. Acum mi-e limpede că semințele astea sunt de la ea. E vorba de Beauty King.
      http://gradinareasa.wordpress.com/2013/12/19/rosii-care-nu-sunt-rosii/
      Și Mihaela zice că e frumoasă foc. Chiar este. Si eu am fost încântată de felul în care arată și am arătat-o la toată lumea, chiar și pe cei nepasionați de roșii i-am înnebunit. :)

      Ștergere
  4. Ultimele , cele de culoare mai inchisa cu dungi, de dimensiune mica sunt Violet Jasper, de la mine sunt, iar eu le laudam pentru gustul deosebit. Si inaintea lor ar putea fi, aasa cum ai spus Beauty King :).Au crescut frumos la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru lămurire şi pentru seminţe, Mihaela. Aşa este, de la tine am o mulţime de seminţe de roşii foarte bune. Anul ăsta am experimentat prima dată, iar acum, încântată de ele, recoltez seminţe.
      Încă o dată, mulţumiri.

      Ștergere