luni, 8 august 2022

Două poze urâte, cu legume mișto aduse direct din grădină

 În grădină se fac dovlecei mulți, sunt grozavi, azi am gătit din ei în stil turcesc și sunt extraordinari! (Mult mai simplu decât rețeta pane cu ou și mult, mult mai buni! Așa, în stil turcesc, aduc mai degrabă cu tempura decât cu pane-ul în aluat grosuț cu ou.)

Roșioarele sunt absolut bio - Wild-Wild-Girl-Thing, Siberiene, Citrine, cherry (clasice, Albă-ca-Zăpada, Belle-Coeur, prunișoare galbene, Zlatava).


Din seria "Primii..." - primul gogoșar copt, primul kapia copt, din răsaduri făcute de mine.
(Ardeiul gras s-a făcut mult mai repede.)

2 comentarii:

  1. Nu ne spui si noua cum faci dovleceii astia turcesti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur că da:
      https://www.instagram.com/reel/CgjRDp8K2Xm/?fbclid=IwAR0FZdbyvUSvBX5QiA6-mLE9Nem5Qj9TVUFwOf2SrpqNLRt-56xYDqn6UrU

      În traducere (dar merită văzut și filmulețul - dovlecelul e tăiat în bastonașe și poate asta ajută să fie mai crocant, eu până acum îl tăiam invariabil în felii rotunde):
      - 3 dovlecei
      - 1 pahar făină
      - 1 linguriță praf de copt
      -1 linguriță sare
      - 1 un pahar apă minerală
      - alături de ei pregătim un sos din iaurt și usturoi
      - se pot servi și cu maioneză sau ketchup

      Ștergere