miercuri, 3 iunie 2020

Aceste afurisite de vietăți minunate

Anul ăsta sunt mulți. Dar mulți! :)
Îmi amintesc cum îi adunam cândva de pe trotuarul din fața blocului, ca să nu calce lumea pe ei.

Acum îmi vine mie să-i calc în picioare! Nu o fac, clar, nu mă-ndur. Dar ceva-ceva îmi șoptește-n cap că nu o să câștig niciodată bătălia cu ei.



2 comentarii:

  1. Draga mea, asculta un sfat de la un om patit. La inceput si eu eram miloasa cu ei, dar in al doilea an dupa invazie (nu stiu de unde au aparut brusc, acum vreo patru ani) mi-am dat seama ca sunt ca o ciuma pentru gradina. Nimic nu mai rasarea din seminte, iar rasadurile plantate in gradina erau decimate intr-o zi. Apoi am observat ca am si limacsi, pe care nu ai cum sa ii culegi cu mana. In urmatorul an am gasit limacsi imensi, cat degetul de la mana! De trei ani ma lupt cu ei si tot nu am scapat, sunt foarte, dar foarte daunatori, asa ca nu te lasa impresionata, combate-i cat de repede si de bine poti!

    RăspundețiȘtergere
  2. In toată dimineața dau o tura prin grădi ..întâi pe lângă langa garduri ( am o pungă și mănuși de unică ..și strâng recolta cu cochilii ...mă uit și pe trunchiurile pomilor și peste tot și adun!!! Apoi trec pe straturi unde pigulesc întâi frunzele de hrean - cel mai bogat in melci apoi pe la salata ,și apoi pe la rabarbăr...și peste tot unde vad frunze ciuruite......la castraveți am pus în jur Optimol sa fiu sigură că scapă...dar cam in fiecare dimineață am recolta bogata de la jumate de kil până aproape de de un kil...e drept că acum nu mai sânt așa mulți mari . Dar cei mici sânt puzderie...eu strâng fara milă și ei vin fara numar...
    Pune varza multa ( răsad sau cum ai) și ei se strâng acolo și îi aduni engros. .și pune pahare îngropate cu bere și sa vezi recolte de limacși...alte sfaturi nu mai știu...pup Sanda..mamaie ? E cuminte??

    RăspundețiȘtergere