miercuri, 31 ianuarie 2018

Chives

...sau, mai pe româneşte, cepşoară.
Am sădit azi câteva seminţe. Am încercat şi în alţi ani, dar le-am pus direct în grădină şi, sărmanele, ori n-au germinat, ori au fost sufocate de alte plante - în orice caz, rezultatul a fost că nu am avut cepşoară.


seminţe de cepşoară

6 comentarii:

 1. Eu incercasem acum vreo trei ani in ghiveci si tot n-am avut noroc ... Si ce planuri imi facusem, cum o sa tai frunzele in salata cu foarfeca :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dani, eu acum am mari speranţe pentru că seminţele nu-s cumpărate, ci-s de la grădinari care le-au obţinut din producţia proprie. Deci cred că-s foarte ok.
   Şi eu de-abia aştept să tai frunzele cu foarfeca la salate. :)

   Ștergere
 2. nu ştiu de cepşoare !
  felicitări ! dar deja se pun pentru răsaduri ?!
  să ai spor în toate !
  pupic !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ştiu dacă e bine să punem răsaduri de-acum, dar eu nu mă pot abţine. :)
   Am pus câte ceva... aşa... 2-3 seminţe, ca să-mi fac pofta. :)

   Ștergere
 3. Buna. Daca e ce cred eu, am luat un ghiveci cu ceapa ornamentala sau cepsoara si le-am mutat in gradina in doua locuri. Ele rezista la gerul de la noi si primavara devreme am frunzulitele lor, apoi minunatele flori si daca trec florile frunzele taiate cresc iarasi. Cred ca este o planta careia nu-i place in ghiveci, asa ca incearca in gradina, langa un gard si las-o acolo multi ani. Bafta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc, Elisa, aşa o să fac.
   În ghiveci am pus doar de răsad. Pe urmă, cepşoarele vor merge în grădină şi sper că vor deveni plante perene de nădejde.
   De-abia aştept să le văd înflorite.

   Ștergere