În weekendul trecut am început să strângem și noi primele roșii coapte bine.
Comparativ cu anul trecut, cred că mai devreme. :)
Am făcut, printre altele, supă de roșii, care ne place foarte mult vara, rece.
(Însă rețeta care-mi place mie cel mai mult este cea de la Lente: cu suc de roșii mai gros, morcov, țelină, ardei gras roșu, cubulețe de cașcaval și, separat, crutoane.)
*
Salata verii 2015 este așa: roșii de mai multe soiuri (aici, kumato, cherry, inimă-de-bou - toate trei soiurile din grădina noastră; și încă un soi pe care nu-l știu, în foto este cel galben - T. a primit de la o cunoștință două roșii galbene ca să le luăm semințele :)), busuioc, semințe decojite de dovleac, ulei de măsline, sare grunjoasă.
Busuiocul asociat cu roșii, brânză și pâine cu tărâțe îmi place foarte mult.
Un spor de savoare aduc, fără dubiu, și semințele de dovleac.
Excelent!!! Îmi place cum arată, dar ce gust bun trebuie să aibă!!!
RăspundețiȘtergereAu gust foarte bun, Marta. Știi tu... roșiile de grădină...
ȘtergereÎmi place mult să pun peste ele frunze de busuioc, semințe decojite de dovleac și 2-3 stropi de ulei.
O să fac o poză,să adaug. :)
Minunate !
RăspundețiȘtergereMersi, Dani.
Ștergerefrumoasă producţia de roşii ! la noi nu este încă ok, de-abia am început să adunăm câte ceva, avem încă foarte multă verzi ! minunate fotografii ! şi mie îmi place supa de roşii ! îţi doresc, cu drag, un aigust minunat !
RăspundețiȘtergereAcum se coc tot mai multe, din soiuri diferite. Le gust cu o satisfactie greu retinuta, acum inteleg bucuria tatalui meu si poate insotita si un strop de orgoliu gradinaresc.
ȘtergereMult succes si tie, un august plin de roade!
Multumesc, Luiza.
RăspundețiȘtergereDe cand am facut fotografia si pana acum, situatia s-a mai schimbat. In bine. ☺ Rosiile se coc pe banda rulanta. ☺
(Zilele trecute, cineva mi-a dat 4 fire de busuioc rosu. Le-am pus in pamant. S-au prins, sunt vesele.
Trebuie sa ma mai interesez daca si busuiocul asta rosu e comestibil.)
Minunate rosiile, am inghitit in sec involuntar de cateva ori, vazand pozele si citind retetele tale.
RăspundețiȘtergereCum faci supa de rosii, deci?
Iti recomand sarea se Himalaya, pentru bogatia in minerale si pentru lipsa de E-uri (agenti antiagloerare etc) si iodarea cu care se trateaza sarea la noi (si nu numai) fie ea si grunjoasa. Sa citesti musai despre ea. Sarea este nociva, datorita continutului sau de 33% in sticla. Asta nu se aplica si la cea roz de himalaya. Roz, again! 😀
Ce ulei folosesti si ce sursa?
N-am gradina de zarzavat, asa ca te admir si te invidiez la modul,pozitiv, dorindu-ti recolte bogate! Ce aduni acum de toamna?
Mersi pt. cuvintele frumoase. :)
ȘtergereSupa o fac așa: fac o supă de legume cu ceapă, țelină, morcov, ardei gras roșu, pasez legumele, adaug suc de roșii foarte gros, câteva picături de ulei de măsline, asezonez, dau în clocot. În castronel, peste supă, se pun cubulețe de cașcaval, încă o dâră de ulei, o frunză de verdeață, orice. Separat, crutoane (făcute cu usturoi).
O să mă interesez de sarea de Himalaya. Eu eram convinsă că sarea grunjoasă e sănătoasă. :(
Ulei folosesc Monini GranFruttato. Mai primim de la prietenii din Germania, o dată pe an, ulei grecesc EVO3, minunat.
Să-mi povestești neapărat pe tema asta și să mă povățuiești, tu te pricepi foarte bine, fiind dintotdeauna pasionată de bucătăria italiană veritabilă.
Acum, toamna, mai am în grădină vinete, pătrunjel, praz, sfeclă roșie. Ultimele roșii coapte sau verzi, câțiva ardei... cama tât.