Busuiocul a fost omniprezent anul ăsta. Acum, când sezonul grădinăritului s-a încheiat de ceva timp, încă ne bucurăm de busuioc verde și aromat. Ieri am transplantat într-un ghiveci trei tufițe din grădină. Și încă mai e destul în minisolar.
Frumusețea unei toamne lungi este că încă mai găsești prin grădină fel și fel de legume și verdețuri care să te inspire. Spanac malabar, morcovi, sfeclă roșie, mangold, vinete, ardei și altele. Dacă faci o plimbare prin grădină, imposibil să nu aduni câte ceva pentru pregătirea mesei.
Ieri am adunat un castron de roșii cherry, câteva cepe verzi, busuioc... și a ieșit o salată cu gust incredibil.
Azi, ceapă verde, busuioc, pătrunjel, frunze de țelină, gogoșari (mici, dar cărnoși și de un roșu sănătos), și toate au mers la rețeta de Uzbek dumplings pe care mi-am luat, în sfârșit, inima-n dinți s-o fac.
Uzbek dumplings (aluatul e făcut cu ou bun de la țară) rețeta, aici Ce zice mamarea despre Uzbek dumplings: - Sunt foarte bune mogâldețele-astea! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu