Am plantat-o astă-toamnă şi a crescut fain. Două brazde măricele.
O tot consumăm aşa, verde. Nu mă gândesc la vreo producţie de ceapă uscată (deşi e aşa de multă, că probabil o parte va înflori şi va ajunge să se usuce).
Ca să avem mai multă vreme ceapă verde, săptămâna viitoare o să mai plantez o brazdă de arpagic.
Am şi o amintire veche, veche de tot, legată de ceapă: ai mei plantând arpagic într-o toamnă, într-o zi friguroasă. Eu nu voiam să stau singură în casă. Şi-mi amintesc că mama m-a îmbrăcat gros şi-am tremurat afară, pe lângă ei. Îmi amintesc vag discuţia din casă - mama rugându-mă să rămân la căldură. Şi-apoi, următoarea imagine, brazda de arpagic pe care lucrau mama şi tata.
Mie imi place taiata maruntel in salata de laptuci si in cea de cartofi fierti. Citeam undeva, ca daca tai floarea, se face mai frumoasa ceapa uscata. Da n-am incercat ...
RăspundețiȘtergereŞi mie îmi place în salate, Dani.
ȘtergereE o idee foarte bună chestia cu tăiatul dlorii, lasă că încerc eu. :)
La multe plante se spune că dacă tai floarea, se întâmplă ceva în bine. Aşa că de ce n-ar fi aşa şi la ceapă?
Zilele trecute citeam despre măcriş că trebuie tăiate tijele florale dacă vrei ca frunza să fie în continuare bună de mâncat.
Mulţumesc pentru că mi-ai dat ideea.