Florile uscate și-au conservat foarte bine forma, sunt surprinzător de frumoase.
Iar semințele sunt de un alb mătăsos.
Dacă avem șofrănel în grădină, petalele sunt bune de colorant alimentar și de condiment în gastronomie.
Florile sunt foarte decorative.
Uleiul de șofrănel face minuni (scade colesterolul, topește grăsimea de pe abdomen, este antiinflamator, cicatrizant etc.), dar trebuie să-l luăm de la magazin, nu-l putem obține acasă.
E vremea semințelor, a speranțelor...
RăspundețiȘtergereAșa este! :)
ȘtergereEu adun semințe de parcă aș avea un hectar de grădină. Dar nu mă pot abține! :)))
Buna dimineata, felicitari pentru noua achizitie, vei avea niste flori deosebite in gradina si multa culoare in cozonaci. O zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereBună dimineața, așa este. Alte utilizări în gospodărie nu am găsit, așa că o să-l folosesc pe post de condiment, colorant și ornamental.
ȘtergereO zi cu spor și ție!
Sunt curioasa, cum arata florile. Din ce scrii, vad ca se foloseste la fel ca sofranul. O sa faci un rizotto a la milanesa trasnet :)
RăspundețiȘtergereNu pot sa nu iti scriu macar aici, ca tare imi place sa citesc ce scrii pe celalalt blog ...
ȘtergereAșa pare că se folosește, ca șofranul. Ar fi frățiorul mai ieftin al acestuia. :)
ȘtergereMilanesa nu am făcut niciodată, o să mă uit acum pe net.
Risotto însă fac, îmi place la nebunie! (Mie îmi place orezul în orice fel.)
Mulțumesc, Dani. (Blogul celălalt a început ca un jurnal, o perioadă l-am ținut pe privat. În cele din urmă l-am pus totuși public.)
ȘtergereAm multe de recuperat:) Esti neobosita!
RăspundețiȘtergereMă bucur că ai revenit!!!
ȘtergereAm încercat să stau pe linia de plutire grădinărească, să nu mă apuce depresia de iarnă. :)