Vorbeam despre mâncăruri diverse din sfeclă, ca să nu ne rezumăm la salata clasică sau la sfecla murată.
Pornind de la ideea asta, ieri m-am încumetat să fac o prăjitură cu sfeclă.
Luasem din grădină 4 sfecle - două au mers la salată cu chimen şi două au mers la prăjitură.
Rezultatul a fost neaşteptat de bun. Pentru cine doreşte să încerce, iată reţeta:
Noapte de toamnă - prăjitură cu sfeclă roşie
1) 4 ouă se bat bine cu 200 ml de ulei, după care se adaugă două sfecle de mărime medie, fierte, date pe răzătoare
2) 200 g făină se amestecă cu 80 g de cacao, un pliculeţ de praf de copt şi 250 g zahăr
La final, se amestecă 1) cu 2) - eu am mai pus vreo 4 linguri de lapte, că mi s-a părut aluatul cam dens.
Am turnat aluatul într-o tavă rotundă (dar acum cred că mergea mai bine o tavă dreptunghiulară; şi cred că merge şi în tavă de brioşe). Am băgat tava în cuptorul încins, am dat focul la mediu şi am lăsat cam 40 de minute.
Gustul este extraordinar de bun. Seamănă întru câtva cu al negresei.
(Pe deasupra, poate că ar fi mers turnată ciocolată topită. Data viitoare...)
Nu e greu de făcut și dacă spui că este atît de bună...Merci pentru rețetă. Spor la recoltat bunătăți prin grădină!!
RăspundețiȘtergereNu e greu de făcut şi nu trebuie cine ştie ce ingrediente.
ȘtergereMulţam, Marta!
Merge si ciocolata si frisca si inghetata :)
RăspundețiȘtergereDa chiar, cu frişcă şi îngheţată ar fi de-men-ţi-a-lă!!! Mersi, Dani - vii cu multe idei, ca-ntotdeauna!
Ștergere:)
Ce idee! Interesanta, sunt mare amatoare de sfacla!!
RăspundețiȘtergereMusai să încerci! N-o să fii dezamăgită!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta si noi suntem fani sfecla rosie si cred ca pana joi punem in aplicare reteta ta. Pofta buna si o saptamana minunata.
RăspundețiȘtergereVasile, când faceţi prăjitura, să scrieţi despre ea pe blog, să venim şi noi să citim.
ȘtergereAici la comentarii,un pic mai sus, Dani zice că merge cu îngheţată sau cu frişcă - să luaţi şi asta în considerare.