Busuiocul mi-a devenit una dintre cele mai îndrăgite plante aromate.
Am pus în grădină - unde acum a înflorit şi curând voi aduna seminţele.
Desigur, am pus şi frunze la uscat, pentru iarnă.
Proaspăt, mi se pare că merge excelent cu roşiile - inclusiv cu roşiile uscate. Şi am pus şi la fasolea bătucită. Nu trebuie folosit în exces, după părerea mea, ci doar cât să-i "ghiceşti" prezenţa.
Am păstrat busuioc şi într-un ghiveci, la fereastra bucătăriei. Acum e chelit serios, bietul de el. Am tot întins mâna şi-am rupt câte-o frunză, câte două, câte trei... :)
Sa incerci un pesto de casa, e nemaipomenit de aromat si il poti pastra o vreme in frigider. Merge si pe felii de paine unse cu ulei de masline.
RăspundețiȘtergereChiar! Nu m-am gândit. Mulţumesc pentru idee. :)
RăspundețiȘtergerePana sa avem gradina noastra aveam impresia ca busuiocul se foloseste doar la biserica.
RăspundețiȘtergereDupa ce-am inceput sa-l cultivam am descoperit adevarata valoare a condimentului. Acum nu ne mai lipseste din bucatarie nici iarna.
Sa aveti o toamna minunata cu recolte bogate.
Aşa este!!! Barem pe vremea lui Ceuşescu, să mănânci busuioc părea un banc! :)))
ȘtergereEu de-abia după ce am descoperit bucătăria italiană am înţeles ce e cu busuiocul ăsta.
Muţam pentru urări, la fel!
Busuiocul este excelent. Chiar si pentru a lua o crenguta in mina cind mergi la biserica. Daaa...
RăspundețiȘtergereEste o plantă minunată, aşa e. Are inclusiv proprietăţi terapeutice şi cosmetice.
ȘtergereEu sunt cu gândul să mai cultiv şi alte soiuri (deocamdată am doar unul).