marți, 30 septembrie 2014

Busuioc

Busuiocul mi-a devenit una dintre cele mai îndrăgite plante aromate.

Am pus în grădină - unde acum a înflorit şi curând voi aduna seminţele.
Desigur, am pus şi frunze la uscat, pentru iarnă.
Proaspăt, mi se pare că merge excelent cu roşiile - inclusiv cu roşiile uscate. Şi am pus şi la fasolea bătucită. Nu trebuie folosit în exces, după părerea mea, ci doar cât să-i "ghiceşti" prezenţa.



Am păstrat busuioc şi într-un ghiveci, la fereastra bucătăriei. Acum e chelit serios, bietul de el. Am tot întins mâna şi-am rupt câte-o frunză, câte două, câte trei... :)



6 comentarii:

  1. Sa incerci un pesto de casa, e nemaipomenit de aromat si il poti pastra o vreme in frigider. Merge si pe felii de paine unse cu ulei de masline.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar! Nu m-am gândit. Mulţumesc pentru idee. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana sa avem gradina noastra aveam impresia ca busuiocul se foloseste doar la biserica.
    Dupa ce-am inceput sa-l cultivam am descoperit adevarata valoare a condimentului. Acum nu ne mai lipseste din bucatarie nici iarna.
    Sa aveti o toamna minunata cu recolte bogate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa este!!! Barem pe vremea lui Ceuşescu, să mănânci busuioc părea un banc! :)))
      Eu de-abia după ce am descoperit bucătăria italiană am înţeles ce e cu busuiocul ăsta.
      Muţam pentru urări, la fel!

      Ștergere
  4. Busuiocul este excelent. Chiar si pentru a lua o crenguta in mina cind mergi la biserica. Daaa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o plantă minunată, aşa e. Are inclusiv proprietăţi terapeutice şi cosmetice.
      Eu sunt cu gândul să mai cultiv şi alte soiuri (deocamdată am doar unul).

      Ștergere