Vremea: joi și vineri, excelentă. Sâmbătă, cam înnorat, iar spre seară, ploaie. Am rezistat în grădină la primele picături de ploaie, dar T. a insistat să intru la adăpost. :)
Duminică, neașteptat, soare și frumos.
Păpădia, în faza ei de flori galbene, arată splendid. Dar, practic, nu e bine s-o lăsăm, o să umple grădina de semințe și nu o să mai scăpăm de ea.
Cât pe ce să smulg coacăzul negru, crezând, în viteză, că e urzicuță sălbatică. În ultima clipă, mi-am luat seama.
Fragii de la J. nu numai că s-au prins, dar au și înflorit. Și căpșunii au floricele, i-am mai plivit un pic.
Muscarii sunt frumoși foc. La fel lalelele - unele uriașe, cu roșu și galben, altele mai mici, doar cu vârf galben și-n rest roșii, altele purpurii, bătute, ca niște bujori. (Cele negre sunt mai leneșe, încă-s bobocei. La fel, cele galbene.)
(Ce fel de grădinar sunt eu, of, dacă nu am reținut sau nu mi-am notat cum se numesc soiurile de lalele din propria-mi grădină? De-acum, poate o să fiu mai ordonată și o să mi le notez pe blog.)
Neapărat: de scos toți bulbii de zambile, narcise, lalele și de replantat în toamnă frumos, pe rânduri. (Model: grădina lui tanti Ionica, poreclită Oița :) - nu am văzut niciodată o grădină mai frumoasă!)
Am pus semințe de regina-nopții, ne plac foarte mult florile, parfumul.
Și am plantat dovlecei Bianca di Trieste și dovleci soiul Tudor.
*
P.S. La ce-mi folosește blogul, pe care aș vrea să scriu mai mult și mai relevant, dar nu reușesc? La multe. :)
Schimb de informații. Legătură cu oameni care au aceeași pasiune.
În plus: aseară, T. mă îndeamnă să văd pe blog ce făceam anul trecut pe vremea asta și dacă vremea era tot atât de capricioasă.
A fost interesant să revăd însemnări și mi-a părut parcă rău că nu aveam mai multe și mai detaliate. :)
Blogul este un jurnal. Da. Poti sa-ti revezi din cind in cind viata si este chiar agreabil. Mai corectezi cite ceva,mai inveti numele unor soiuri de lalele. Imi place blogul tau. Scrii tare fain! Continua cu drag!
RăspundețiȘtergereMarta, mulțumesc.
ȘtergereMai ales când nu ai o memorie de elefant, blogul e foarte util. Eu nu mă prea pot lăuda cu memoria mea (mai ales în ultimii ani), așa că notițele mă salvează. :)
Și mai e și plăcerea de a "vorbi" cu oamenii, de a vedea ce mai fac în grădina lor, în viața lor.
eu am lista cu trandafiri, cu numele exact al lor, dar tot degeaba, le spun nebunul, roscatul, cremul etc. :)
RăspundețiȘtergereimportant e ca-s lalelele tale si ca le iubesti. :)
Haha, faine porecle. :)
RăspundețiȘtergerePăi, bună idee. Pestriţele, roş-gălbioarele, bujorlalelele.... gata, am rezolvat problema. :)
Vai ce mi plac movulitele!
RăspundețiȘtergereDaaa, sunt tare înfoiate! :)
ȘtergereCe notezi pe blog sau pe hartie ( daca mai gasesti agenda sau carnetul mai apoi ) se pastreaza si te ajuta sa iei hotarari in viitor. Nici eu nu stiu numele lalelelor, imi amintesc unele narcise, irisii nu-i stiu pe nume defel ( si mi-e ciuda mai ales pentru cei florentini ), doar la trandafiri excelez :) Poate pentru ca imi ia mult timp pana ma hotarasc ce trandafiri sa comand si umblu luni in sir cu listele in geanta. Ultima lista o plimb de doi ani, nu mai am loc in gradina si astept sa treaca un timp pana ce o sa pot planta cateva tufe noi in locul unde au fost expulzate cateva tufe vechi pe motiv ca nu s-au adaptat.
RăspundețiȘtergereSuperbe sunt lalelele tale !
Dani, să-ți zic: și eu am umblat și mai umblu cu liste prin geantă, până se ferfenițesc uneori. :)
ȘtergereTu măcar știi trandafirii. Eu sunt în stadiul în care recunosc flori al căror nume nu-l știam altădată. De exemplu, mama a avut ani de zile în grădină niște flori care nu știa nimeni cum se cheamă. De-abia acum, după atâția ani și ani și ani, știu că le zice phlox (și am și luat două pliculețe de semințe în primăvara asta, să vedem dacă ies).
Deci, cam la atâta se reduc talentele mele. De-asta, blogul e mișto dacă aș fi cu adevărat harnică la scris. Dar chiar și așa, cu notițe sporadice și lapidare sau deseori superficiale, zilele trecute am rezolvat o problemă. :)
Avem două cuiburi de trandafiri puse în toamnă, cu mare, mare grijă. Acum, când să le înlătur mușuroaiele, nu-mi aminteam cu nici un chip ce fel de trandafiri sunt. Și, căutând pe blog să văd cum a fost vremea anul trecut în aprilie, am dat și de însemnarea cu trandafirii. Știam eu că sunt importanți, dar nu știam de ce. :) Și așa, am descoperit că erau cei doi Sachsengruss de aici:
http://www.celepatruanotimpuri.blogspot.ro/2014/10/trandafir-de-dulceata.html
În plus, câte lucruri faine am aflat de pe blogurile voastre! Și ce fotografii artistice am văzut! :)