luni, 14 mai 2018

Rucola

După ce atâta vreme mi-a fost nesuferită, îmi reconsider poziţia.
Am adăugat-o în salate, cu mare succes.
Iar azi am descoperit combinaţia rucola cu creson (cresonul, altă MINUNE!).

Rucola trebuie pusă eşalonat, dacă vrei să ai tot timpul.
Cea din prima tură a înflorit (m-a păcălit - o vreme am ciupit-o ca să nu înflorească, dar m-a învins).
A doua tură vine tare din urmă.Fetele mi-au spus că şi florile sunt foarte gustoase în salate.




*
În stratul de plante înflorite care stau să facă seminţe, pe lângă rucola, mai sunt: spanac, praz, salată verde.
La mijloc am făcut loc pentru două cuiburi de castraveţi sikkim şi câteva fire de jalapeno.



3 comentarii:

  1. Poti face si pesto. Dar atentie, cu cat frunzele sunt mai mature, cu atat gustul e mai amar. Depinde si de soi. Rucola pana recent era planta salbatica. De cand am inceput sa o cultivam, soiurile s-au schimbat si frunzele au devenit mai putin amare. Unele soiuri au frunza lata si sunt mai dulci. Eu am din cea cu frunza ingusta, nu creste asa mara ca a ta. Se seamana singura de vreo trei ani si se muta din loc in loc.
    Imi place mult sa o pun proaspata peste felii de pizza sau in sandwichuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Mulţumesc. Am să-ncerc şi un pesto (am mai experimentat: am făcut şi din pătrunjel, şi din spanac).

      Ștergere