Am adăugat-o în salate, cu mare succes.
Iar azi am descoperit combinaţia rucola cu creson (cresonul, altă MINUNE!).
Rucola trebuie pusă eşalonat, dacă vrei să ai tot timpul.
Cea din prima tură a înflorit (m-a păcălit - o vreme am ciupit-o ca să nu înflorească, dar m-a învins).
A doua tură vine tare din urmă.Fetele mi-au spus că şi florile sunt foarte gustoase în salate.
*
În stratul de plante înflorite care stau să facă seminţe, pe lângă rucola, mai sunt: spanac, praz, salată verde.La mijloc am făcut loc pentru două cuiburi de castraveţi sikkim şi câteva fire de jalapeno.
Poti face si pesto. Dar atentie, cu cat frunzele sunt mai mature, cu atat gustul e mai amar. Depinde si de soi. Rucola pana recent era planta salbatica. De cand am inceput sa o cultivam, soiurile s-au schimbat si frunzele au devenit mai putin amare. Unele soiuri au frunza lata si sunt mai dulci. Eu am din cea cu frunza ingusta, nu creste asa mara ca a ta. Se seamana singura de vreo trei ani si se muta din loc in loc.
RăspundețiȘtergereImi place mult sa o pun proaspata peste felii de pizza sau in sandwichuri.
Erata : " creste asa mare "
RăspundețiȘtergereMulţumesc. Am să-ncerc şi un pesto (am mai experimentat: am făcut şi din pătrunjel, şi din spanac).
Ștergere