luni, 14 mai 2018

Gălbenele

Oricât mă supără, îmi plac mult. N-aş renunţa la ele, indiferent cât sunt de invazive (şi sunt!).
Anul ăsta au ieşit puzderie. Florile îmi plac în vaze, pe lângă liliac nemţesc sau fire de mentă.
Sunt excelente pentru ceai.

Dar, oricât aş fi de îngăduitoare, tot a trebuit să le mai smulg de prin locurile în care chiar nu au ce să caute.
Pe net zice că se poate face macerat, cu efect insecticid. Aşa că... experimentez.


3 comentarii:

  1. Eu as aduna petalele si le-as pune la uscat. Le poti folosi apoi in bucatarie, pe post de sofran :) In Creta i se spune sofranul saracului. Cel mai simplu e sa adaugi o mana de petale la un pilaf sau intr-o crema de branza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce idee grozavă! Mulţumesc!
      Îmi dai voie să copiez comentariul tău pe grupul de grădinărit de pe FB?

      Dacă eşti de acord, pot să îţi trimit invitaţie pe grup, sunt discuţii interesante despre grădinărit bio.

      Ștergere
    2. Sigur ca iti dau voie :)

      Ștergere