duminică, 24 aprilie 2016

Flori la final de aprilie și altele

Grădinița e împodobită cu ultima (probabil) șarjă de lalele pe anul ăsta (alb-rozaliu bătute, tărcat-zdrențuite). Călinul a înflorit la fel de abundent ca în anii trecuți. În primăvara asta, devreme, l-am multiplicat.
Splendidă e și clematita - a făcut deja trei flori.
Pentru prima dată am plantat bulbii de gladiole grupați, pâlcuri-pâlcuri (nu aliniați banal, ca anul trecut). Au început să iasă, au 10-15 cm.
Am cumpărat răsaduri de bănuței rubinii și le-am plantat în grădină. Sunt pereni, de-acum nu mai am grijă... :) (Totuși, pe la final de august, o să arunc și semințele de bănuței albi, poate ies în primăvara viitoare.
Am mai luat și răsad de petunii, le-am pus în jardiniere.

*

Vineri și sâmbătă a fost vreme frumoasă, am putut lucra afară, cu spor: am pus răsaduri de castraveți, dovlecei și dovleci, plus câteva cuiburi de semințe.
Sunt bucuroasă că avem o producție bună de ceapă, praz și ridichi. Arată bine și leușteanul și pătrunjelul. Izma s-a întins nepermis de mult, căpșunii sunt înfloriți... ce ar mai fi? Ah, da... celelalte aromate răsar și ele. :) Busuiocul roșu e salvat... apare încet-încet. Am văzut vreo zece firicele cu câte 3-4 frunze.
Și măcrișul a răsărit parțial. (Musai să păstrez și de sămânță.)




clematită The President

7 comentarii:

  1. minunată grădină ! frumoase fotografii !
    nu ştiam de busuioc roşu ...
    cu drag, să ai o săptămână bună !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Busuiocul roșu e pus a nul trecut, am luat câteva fire cu rădăcină - nu știamd acă rezistă la gerul iernii. Văd că da... ura! :)

      Mulțumesc mult!

      Ștergere
  2. Ce bine arata gradina in pozele tale ! Si imi inchipui restul din ce ai scris. Cred ca nu te mai lasi dusa usor dintre plantute :) Seara placuta si o saptamana cu spor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc.
      Așa este. Chiar și când picură, eu tot mai stau printre plante să fac câte ceva. De-abia când se pornește ploaia cu adevărat, intru la adăpost.
      Dimineața când deschid ochii, mă uit pe geam ca să verific: e soare? :)

      Spor și ție în tot ce faci.

      Ștergere
  3. Dar ai o grădină tare faină! Cred că stai mereu pe lîngă plante, altfel cum?! Te-ar mai răsplăti ele cu atîtea flori?! Mult spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stau pe lângă plante mai tot timpul. Uneori cu folos, alteori fără. Mai am multe de învățat, nu-s prea pricepută. Dar, puțin câte puțin, avansez.
      Iar pasiunea crește pe zi ce trece.
      Mulțumesc, Marta, la fel și ție!

      Ștergere