sâmbătă, 16 iunie 2018

Mazăre-sparanghel

Primele păstăi

Se recoltează când au 5-7 cm
reţetă de la Nadina: iei un praf de ghimbir si il pui in uiti de cocos încins, apoi adaugi un praf de chimen si apoi pui usturoi mărunțit. Scoti usturoiul pe o farfurie separată dupa ce a inceput sa uși lase aroma. Iei o ceapa verde si pui partea alba in ce ulei de cocos a rămas di o tragi si pe și-a repede sa devină lucioasa si o scoti pe o farfurie, aoarte. Faci la fel cu mazărea sparanghel, eventual ciuperci feliate fin. Iei un morcov tânăr di il tai julienne di il tragi i ulei de cocos, apoi il scoti deoparte. Ai deja orez basmati facut de câteva ore si răcit. Iei orezul cu lingura di il prăjești scurt in ulei de cocos. Pe marginea tigăii, spargi un ou si il amesteci cu furculița pana cand se încheagă si il amesteci cu restul de orez. Adaugi cele puse deoparte , amesteci totul si pui soya sauce, ala fara sare multa.
Asta e rețeta vegetariană , poti oricând arunca o frigăruie de carne de pui, sau tofu
Important este sa gătești Ingredientele pe rând, otr ca fiecare are alt timp de gătire, de prelucrare termică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu