sâmbătă, 19 august 2017

Dulceaţă de ardei iute

Reţeta este extrem de simplă: cantităţi egale de ardei (iute şi kapia, în proporţii dictate de gust), zahăr şi oţet.
Mai întâi se fierb zahărul şi oţetul, cam 20-30 de minute, apoi se adaugă ardeii mărunţiţi. Se fierbe totul încă 20-30 de minute.
Am pus dulceaţa în borcane sterilizate în prealabil.
Dintr-un litru de oţet, un kilogram de zahăr şi un kilogram de ardei (în amestec, după gustul nostru: kapia plus câţiva ardei iuţi care nu ştiu ce soi sunt şi câţiva cherry bomb de la noi din grădină) au rezultat patru borcane a 400 de grame, plus o cană de dulceaţă de ardei iute (pe ultima am pus-o la bătaie, de încercare, în seara asta, la un grătar de pui - mie, care mănânc destul de iute, dar nu excesiv, mi-a plăcut; e adevărat, eu am fost cea mai încântată de dulceaţa mea de ardei iute! :) ).

Ardei iute cherry bomb (nu sunt convinsă că ăsta e soiul, dar până la elucidarea absolută a misterului, rămâne aşa) de la mine din grădină, producţia mea

Amestecul de ardei, mărunţit cu maşina de tocat electrică, în doi timpi şi trei mişcări

Cerul şi salcia oglindite în oţet cu zahăr :)

Dulceaţa de ardei iute, la final

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu