Aştept să facă lăstari. Când aceştia vor avea cel puţin 10 cm, se rup şi se pun într-un borcan cu apă, să facă rădăcini.
Lăstarii se pun în grădină pe la jumătatea lui mai (trebuie să fie peste 15 grade, pentru ca plantele să nu fie în pericol). În 4 luni, rădăcinile se îngroaşă şi se obţin cartofii dulci - dintr-un lăstar se obţin cca 2 kg.
Am pus in doi ani. Prima data am recoltat vreo cinci kg. Anul trecut doar niste miniaturi, desi s-au dezvoltat frumos si chiar au inflorit. Dar e de subliniat ca se pot consuma si varfurile fragede ale lastarilor ca surogat de spanac :)
RăspundețiȘtergereEu sunt la prima încercare, Dani.
ȘtergereNu ştiam de lăstarii fragezi că se pot face salată. De încercat, mulţumesc.
Lastarii fragezi cu frunze ii oparesti si le pui otet si ulei. Salata fiarta :)
ȘtergereA, am înţeles.
Ștergere(Iniţial, mă gândisem la ei cruzi, ca la salata cu spanac crud.)
Bafta! E posibil ca atunci cand radacinile si lastarii vor creste sa fie necesar un vas mai mare.
RăspundețiȘtergereda, myky, am văzut poze pe net, cu rădăcini foarte, foarte bogate; deci probabil că va trebui să schimb vasele
Ștergere