luni, 7 octombrie 2024

Morcoviori




Îi alint pentru că sunt mici (subțiri) și lungi de 8-10-12 cm. Primiți de la vecina Rodica.
Mi-a luat ceva timp să-i curăț, să-i elimin pe cei cu viermișori (deci sută la sută bio! :) ). O parte i-am pus la congelator, iar restul am pus în saramură cu un strop de oțet.

La un litru de apă, se pun:
- 40 g zahăr
- 60 ml oțet
- 50 g zahăr, opțional
- hrean, boabe de piper, foi de dafin etc.
Mai întâi se așază morcovii în borcane. Se dă apă în clocot și se toarnă peste morcovi, se lasă cca 15 minute.
Se răstoarnă apa înapoi în olicică și se aplică formala mai sus menționată.
Se toarnă fierbinte peste morcovi, se întorc borcanele cu fundu-n sus.
Vedem ce va ieși, e prima dată când execut rețeta cu pricina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu