sâmbătă, 10 octombrie 2015

Nuci

Nepricepuți,  anul trecut nu am lăsat nucile la uscat și le-am cam compromis.
Anul ăsta suntem experți. ☺
Plus că avem noroc. Cei trei nuci au fost foarte productivi, foarte generoși. Am adunat peste 1000 de nuci!

Acum îmi pare rău că nu am luat sac de iută, când am văzut la Hornbach. Mi-a plăcut, dar m-am gândit atunci că nu am la ce sa-l folosesc. Acum cred că mi-ar fi prins bine.





Completare, 12 octombrie:
Dincolo de utilizările gastronomice variate şi care mai de care mai gustoase, nucile au și proprietăți terapeutice. Ieri am făcut ceai, foarte bun pentru tuse. Īn trei căni de apă clocotită se pun 5 nuci crăpate şi se mai lasă 10 minute pe foc. Aspectul ceaiului e tulbure, nu prea îmbietor, dar gustul nu e rău deloc.
*
15 octombrie: Au apărut nucile în magazine. Pe strada George Enescu, spre  Romană,  un kg de nuci în coajă era 10 lei, iar miezul 45 de lei.

O privire furișă pe geam și o poză difuză, cum numai mie îmi iese, :) în timp ce așteptam autobuzul în stație

3 comentarii:

  1. Si ce buna e prajitura cu nuca :) Si la noi a fost an bun de nuci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa, multe bunătăți se pot face cu nuci. Sau chiar așa crude sunt excelente.
    Acum plouă, iar vântul scutură ultimele nuci - dimineață am mai adunat câteva.
    ĺmi place foarte mult cum miroase coaja lor verde, a iod, a curat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm.... daaa... dulceaţă de nuci verzi... foarte bună! :)

    Nu am adăugat ceapă la ceai, m-am gândit că o să aibă un gust nesuferit.
    Simplu însă, e chiar bun.

    Când am curăţat cojile verzi de pe nuci, miroseau atât de fain... probabil că şi ele se pot folosi la ceva, am zis că o să caut pe net să văd.

    RăspundețiȘtergere