Am aflat: este Aeonium arboreum var. “Zwartkop”. Se pare că i se mai spune şi trandafirul negru. Detalii, aici: http://www.flori-cultura.ro/aeonium-arboreum-plante-suculente-familia-crassulaceae-video/
Marta, din păcate, eu nu am planta asta. O prietenă a fost în Grecia și a văzut acolo, i-a plăcut mult, a pozat-o. Și voiam să știm ce este, pentru că nici una dintre noi nu aveam habar. Mulțumesc, numai bine!
Acum am descoperit blogul tau, draga Carmen, si ma bucura cuvintele tale mestesugute, ce-mi aduc pace si energie in acelasi timp, desi par doua notiuni contrare.
Am si eu ceva asemanator, dar ale mele cred ca-s verzi, poate le trag maine o poza. Eu le-am luat sub denumirea de "flori de piatra", in saptamana greceasca la Lidl, deci banuiesc ca ar fi din Grecia. Deocamdata le-am lasat in vasutele lor micute, de piatra crem, dar imi pare ca stau cam inghesuite. Ale mele cresc direct pe pamant, n-au tulpina asa, crescuta in sus, ca cele din poza ta. Le am cam de la 20 iulie, deci aproape doua luni si starea lor e stationara. Se pare ca la un moment dat ar putea inflori. Ale tale ce mai fac, de cand le ai?
Nu e planta mea, mi-a arătat-o o prietenă și ne întrebam ce este.
Nu cumva tu ai echeveria? (Pentru că eu, prima dată, văzând-o pe asta, am confundat-o cu echeveria, deci mă gândesc că seamănă foarte bine, doar că echeveria nu are tulpină.)
Acum ca am vorbit, m-am ous pe cautat in familia florilor de stanca. Pare a fi urechelnita http://www.csid.ro/plante-medicinale-fitoterapice-si-gemoterapice/urechelnita-sempervivum-tectorium-11848411/
*pus Am spus gresit Flori de piatra, se cheama familia florilor de stanca... erau si din cele cu frunze rosii, cum ai pus tu, cand le-am cumparat eu, dar mi-au placut vasutele astora pe care le-am ales.
M-am uitat pe link, e foarte frumoasă. La plantele astea cu frunză grasă, avantajul este că nu sunt deloc pretențioase, plus că nu trebuie udate des, deci poți pleca de acasă zile întregi fără să le duci grija.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereDaaa! Crasulaceae. există o mare varietate și sînt foarte ușor de cultivat și întreținut...
RăspundețiȘtergereMarta, din păcate, eu nu am planta asta. O prietenă a fost în Grecia și a văzut acolo, i-a plăcut mult, a pozat-o. Și voiam să știm ce este, pentru că nici una dintre noi nu aveam habar.
ȘtergereMulțumesc, numai bine!
Acum am descoperit blogul tau, draga Carmen, si ma bucura cuvintele tale mestesugute, ce-mi aduc pace si energie in acelasi timp, desi par doua notiuni contrare.
RăspundețiȘtergereAm si eu ceva asemanator, dar ale mele cred ca-s verzi, poate le trag maine o poza. Eu le-am luat sub denumirea de "flori de piatra", in saptamana greceasca la Lidl, deci banuiesc ca ar fi din Grecia. Deocamdata le-am lasat in vasutele lor micute, de piatra crem, dar imi pare ca stau cam inghesuite. Ale mele cresc direct pe pamant, n-au tulpina asa, crescuta in sus, ca cele din poza ta. Le am cam de la 20 iulie, deci aproape doua luni si starea lor e stationara. Se pare ca la un moment dat ar putea inflori. Ale tale ce mai fac, de cand le ai?
Mă bucură vizita ta, mulțumesc.
ȘtergereNu e planta mea, mi-a arătat-o o prietenă și ne întrebam ce este.
Nu cumva tu ai echeveria? (Pentru că eu, prima dată, văzând-o pe asta, am confundat-o cu echeveria, deci mă gândesc că seamănă foarte bine, doar că echeveria nu are tulpină.)
Acum ca am vorbit, m-am ous pe cautat in familia florilor de stanca. Pare a fi urechelnita
RăspundețiȘtergerehttp://www.csid.ro/plante-medicinale-fitoterapice-si-gemoterapice/urechelnita-sempervivum-tectorium-11848411/
*pus
RăspundețiȘtergereAm spus gresit Flori de piatra, se cheama familia florilor de stanca...
erau si din cele cu frunze rosii, cum ai pus tu, cand le-am cumparat eu, dar mi-au placut vasutele astora pe care le-am ales.
M-am uitat pe link, e foarte frumoasă.
ȘtergereLa plantele astea cu frunză grasă, avantajul este că nu sunt deloc pretențioase, plus că nu trebuie udate des, deci poți pleca de acasă zile întregi fără să le duci grija.
Probbil că de-asta i se spune și trandafirul negru - când e deschisă, nuele i se potrivește. :)
RăspundețiȘtergereCred că e tare frumos acolo la tine.
Eu, când spun Grecia, mă gândesc la măslini, pe care îi ador. Cu tot cu uleiul de măsline. :)