miercuri, 13 noiembrie 2019

De-ale usturoiului

La capitolul succese grădinăristice, am înregistrat azi unul mare!
Iau cazmaua și dau roată curții, că aș săpa, dar nu știu de unde să încep. Deși ar mai fi timp, mai pot amâna, în fond se poate săpa și primăvara! :)
Îmi spun: sap azi, sap mâine, sap poimâine, iar în weekend iau usturoi românesc de la piață, ca să-l pun în grădină și să am la primăvară usturoi verde.
Și m-apuc. Și dă-i, și dă-i, și dă-i... la 5-6 cazmale tot scoteam câte-o căpățână de usturoi încolțit -- că fix aici, pusesem toamna trecută usturoiul de Râmnicelu luat de la Lidl (despre care, ulterior, vuia internetul că n-ar fi chiar românesc). Carevasăzică, nu l-am recoltat optim în vară, mi-am spus eu în minte, căci iaca, tot scot la el de mai am un pic și umplu o coșniță.
Lucru care, în final, n-a fost chiar rău. În weekend nu am de ce să mai iau usturoi de la piață, căci am destul.

2 comentarii:

  1. stai linistitacu zvonurile....eu in tot anu iau de la o vecina usturoi cu renume ca e de fagaras ....si ...ba se strica ,,ba nu iese ...ba dau vina pe timp ...prea frig ...prea multa ploaie ...prea seceta ,....nicicum nu e bine...si in primavara am luat din piata de la o podoaba de samsar niste usturoi care se jura [comerciantul] ca e usturoi romanesc neaos....asa ca l-am pus si...am avut un ustunoi mandru si sanatos.... deeeci...anul asta am avut noroc....cu drag Sanda...ce face mamaie????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, așa e! Loterie curată și cu usturoiul ăsta!
      Mamaia e bine, îmi face părul creț. :)

      Ștergere