marți, 12 septembrie 2017

Pastă de măceşe

Îmi amintesc foarte clar borcănelele cu pastă de măceşe, pastă de coarne etc. din alimentarele ceauşiste cu autoservire. Mai din nostalgie, mai din dorinţa de a nu lăsa să piară neutilizate măceşele din grădină, mai din curiozitate, mai de dragul aprovizionării pentru iarnă, azi am purces la fapte.
Măceşul l-am cules de-aseară, aşa că azi am trecut direct la spălarea şi curăţarea măceşelor bucată cu bucată.
Conform cântarului de bucătărie, am obţinut 1,3 kg de măceşe. După fierbere, pasare şi diluare, am calculat şi am ajuns la concluzia că trebuie să pun 600 g de zahăr.
Am pregătit borcanele, le-am sterilizat în apă fiartă.
După ce pasta de măceşe a dat în clocote, i-am stins focul şi am pus-o în borcane, pe care le-am capsat şi le-am mai fiert un pic la bain-Marie, pentru siguranţă maximă.
Reţeta am luat-o de aici:

Mi-au ieşit 3 borcane de 400 g şi un borcan de 800 g.
Poze serioase nu am apucat să fac. Doar 2-3 cu telefonul.





4 comentarii:

  1. Merci de reteta ! Imi place tare mult pasta de macese, dar n-am facut-o niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere!
      Dacă te încumeţi să faci, să te înarmezi cu răbdare.
      Mi-a luat foarte timp.
      O să uit până la anul şi o să fac din nou. :)

      Ștergere
  2. Nu- i prea devreme??? Trebuia o leaca de bruma oe ele...sanda...zic si eu! Asa sa mă bag in seamă...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Sanda, unii zic ca tine. Alţii, nu.
      Ştii tu... câte bordeie, atâtea obiceie. :)

      În fine, a ieşit foarte bună, fără cusur; deci cred că se poate şi la jumatea lui septembrie, şi la început de noiembrie, până la urmă.

      Ștergere