vineri, 23 iunie 2017

Oţet de mere

Am un măr timpuriu din care, din păcate, la vremea asta merele cad.
Sunt sută la sută eco.
În fiecare vară, folosesc cât pot din ele (suc în combinaţie cu alte fructe, plăcintă), dar multe ajung la compost.
Acum mi-a venit ideea cu oţetul de mere. Dacă rezultatul e pozitiv, repetir, în cantitate mai mare.

- 1 kg de mere, pe răzătoare (plus coajă, plus cotor)
- 1 litru de apă caldă
- 150 de grame de zahăr
- 10 grame drojdie uscată
Se amestecă totul. Se lasă 2 săptămâni la macerat (la cald şi întuneric). Se strecoară.
Se mai lasă 2 săptămâni într-un borcan acoperit cu tifon.
Se pune în sticle, se închid ermetic (eventual, se poate picura pe dop ceară, ca să nu pătrundă aer).
Se păstrează la răcoare şi întuneric.




2 comentarii:

  1. ooooo, bună idee ! mulţumesc pentru reţetă ! nu am măr în curte dar se mai găsesc căzute de pe la alţii pe jos...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte curioasă să văd dacă iese bun. :)
      Succes şi ţie!

      Ștergere