miercuri, 26 august 2015

Cicoare

Īmi place mult cicoarea, ca plantă. Acum un an am luat câteva semințe de pe câmp şi le-am semănat la marginea pajiştii noastre de lucernă.
Anul ăsta am o tufă semnificativă.

Cicoarea are o mulțime de utilizări. (Ştim despre atåtea plante că sunt terapeutice, dar nu le folosim...)
De pildă, ce aş încerca: rădăcina prăjită şi măcinată e bună pe post de cafea. Dacă cineva a făcut asta în casă, m-ar interesa cum se procedează concret cu prăjirea şi dacă rezultatul final merită oboseala. ☺




2 comentarii:

  1. Foarte, foarte faine fotografii!!! Cafea Cicoare, era ceva obișnuit cîndva, dar nu aș ști să dau sfaturi despre obținere acasă. O toamnă splendidă, îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu, îmi amintesc de cicoarea de altădată. Probabil că şi acum există, obținută industrial.

      Eu sunt uimită de lumea plantelor medicinale, dar rareori le folosesc aşa cum ar merita.

      O toamnă frumoasă şi ție, Marta!
      La voi, unde clima e un pic mai rece, probabil că deja se simte bine toamna.

      Ștergere