luni, 13 octombrie 2014

Roşii

Gata cu roşiile!
În weekend am făcut curat în brazda de roşii, am strâns tot, am depozitat aracii. Apoi am săpat.

Au mai fost câteva roşioare coapte. Dar majoritatea, verzi - aşa că am pus un borcan mare de gogonele în saramură, după reţeta clasică. Acum, scriind, îmi dau seama că am uitat să pun şi câteva frunze de vişin. :)


2 comentarii:

  1. Foarte fain! Încă nu am pus gogonele, dar vreau și eu cîteva borcănele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul ăsta am optat pentru reţeta clasică, pentru că anul trecut am pus cu mere, gutui şi nu mai ştiu ce, a ieşit o chestie cam prea insolită ("insolit" are termen de comparaţie?:)) pentru gustul nostru.
      Şi, uite-aşa, am revenit la clasicism, ca să zic aşa... :)

      Totuşi, o notă aparte au şi anul ăsta gogonelele mele: să vezi ce frumos arată cele care-s din soiul roşii-gogoşar sau black krim sau violet jaspers - în varianta verde sunt tare drăguţe. (Mi-a părut rău că perun nu am avut nici una verde.)

      Ștergere